Jadłospis

                     Jadłospis – 22-27.01.2018r.

Dzień tygodnia

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

Zupa mleczna z płatkami Corn Flaks , pieczywo mieszane, masło, serek pasztet drobiowy, pomidor, ogórek
II śniadanie – jabłka

Kapuśniak z ziemniakami na mięsie, filet z indyka w sosie z ryżem, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy, pomarańcza

Serek Danone

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, szynka tradycyjna, ogórek, pomidor,  herbata z cytryną  
II śniadanie – mandarynki

Zupa jarzynowa z ziemniakami, racuchy drożdżowe z dżemem,  kompot wieloowocowy

Owoce: banany

Środa

Bułka z serem, masło,  kakao
II śniadanie – kiwi

Zupa pieczarkowa z makaronem, schab panierowany, ziemniaki, buraczki czerwone zasmażane,  kompot truskawkowy

Kisiel, wafle ryżowe, jabłko

Czwartek

Budyń waniliowy, pieczywo mieszane, masło, pasta z sera żółtego i jajka, ogórek, pomidor

II śniadanie – marchew

Zupa ogórkowa z ziemniakami, fasolka po bretońsku, kompot wieloowocowy

Wek, masło, kurczak gotowany, ogórek, pomidor, herbata

Piątek

Pieczywo mieszane, masło, ryba w pomidorach, ogórek kiszony, mleko
II śniadanie – żurawina

Barszcz z jajkiem i ziemniakami, makaron z serem, kompot wieloowocowy

Gruszki, chrupki kukurydziane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana według potrzeb dzieci.

 

 

INFORMUJEMY  RODZICÓW, ŻE ZGODNIE  Z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA Z DN.25.08.2015r./Dz.U.2015 poz.1256/ DOTYCZĄCYM ZASAD ZBIOROWEGO ŻYWIENIA - OD  WRZEŚNIA  2015r. W  NASZYM  PRZEDSZKOLU WPROWADZILIŚMY  ZMIANY KTÓRE NAKŁADA NA NAS WYŻEJ WYMIENIONA USTAWA.    

*Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [ UE] Nr 1169/2011 z  dnia 25 października  2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej.   

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI POKARMOWE

1. Zboża zawierające gluten, (pieczywo mieszane, owsianka, musli, makaron, bułka tarta, kasze),
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jaja i produkty pochodne, (kotlety, naleśniki, makaron),
4. Ryby i produkty pochodne, (kotlety rybne, pasty rybne),
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
6. Soja i produkty pochodne, (wędliny),
7. Mleko i produkty pochodne, (masło, zupy mleczne, naleśnik, twarożek, mizeria, jogurt, kawa, bawarka, kakao),
8. Orzechy, (słonecznik),
9. Seler i produkty pochodne, (zupy),
10. Gorczyca i produkty pochodne, (musztarda),
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki, (owoce suszone),
13. Łubin i produkty pochodne,
14. Mięczaki i produkty pochodne.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.