Jadłospis

                       Jadłospis – 19-23.02.2018r.

Dzień tygodnia

 

Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi , pieczywo mieszane, masło, pasta rybno-jajeczna, pomidor, ogórek
II śniadanie – kiwi

Zupa ogórkowa z ziemniakami, racuchy z jabłkami, kompot wieloowocowy

Jogurt naturalny

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, kurczak gotowany, ogórek, pomidor,  herbata z cytryną  
II śniadanie – marchew do gryzienia

Rosół z makaronem, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, brokułu z wody, kompot wieloowocowy

Wafle Grześki, banany

Środa

Rogale, masło, krem orzechowy,  kakao
II śniadanie – mandarynki

Barszcz czysty z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i papryki,  kompot truskawkowy

Galaretka z winogronem

Czwartek

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło, ryba w pomidorach, ogórek kiszony

II śniadanie – jabłko

kwaśnica z ziemniakami i mięsem, spaghetti, kompot wieloowocowy, jogurt owocowy

Wek, masło, wędlina, ogórek, pomidor, herbata

Piątek

Tosty z serem żółtym, keczup,  mleko
II śniadanie – gruszki

Krupnik zabielany, filet z dorsza panierowany, ziemniaki, marchew z groszkiem, kompot wieloowocowy

Serek bananowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woda mineralna niegazowana według potrzeb dzieci.

 

INFORMUJEMY  RODZICÓW, ŻE ZGODNIE  Z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA Z DN.25.08.2015r./Dz.U.2015 poz.1256/ DOTYCZĄCYM ZASAD ZBIOROWEGO ŻYWIENIA - OD  WRZEŚNIA  2015r. W  NASZYM  PRZEDSZKOLU WPROWADZILIŚMY  ZMIANY KTÓRE NAKŁADA NA NAS WYŻEJ WYMIENIONA USTAWA.    

*Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [ UE] Nr 1169/2011 z  dnia 25 października  2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej.   

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI POKARMOWE

1. Zboża zawierające gluten, (pieczywo mieszane, owsianka, musli, makaron, bułka tarta, kasze),
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jaja i produkty pochodne, (kotlety, naleśniki, makaron),
4. Ryby i produkty pochodne, (kotlety rybne, pasty rybne),
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
6. Soja i produkty pochodne, (wędliny),
7. Mleko i produkty pochodne, (masło, zupy mleczne, naleśnik, twarożek, mizeria, jogurt, kawa, bawarka, kakao),
8. Orzechy, (słonecznik),
9. Seler i produkty pochodne, (zupy),
10. Gorczyca i produkty pochodne, (musztarda),
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki, (owoce suszone),
13. Łubin i produkty pochodne,
14. Mięczaki i produkty pochodne.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.