Jadłospis

Jadłospis – 11-15.12.17r.

Dzień tygodnia

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

Podwieczorek

Poniedziałek

Zupa mleczna z płatkami, pieczywo mieszane, masło, serek topiony, pomidor, ogórek
II śniadanie – niespodzianka Mikołajkowa

Rosół z makaronem, sztuka mięsa z kurczaka, ziemniaki, kapusta białą duszona,  kompot wieloowocowy

Serek Danio

Wtorek

Pieczywo mieszane, masło, wędlina, pomidor, ogórek, kawa
II śniadanie – marchew

Żurek z jajkiem i ziemniakami, naleśniki z serem białym, jabłka  kompot wieloowocowy

Owoce: banany

Środa

Rogale z masłem i miodem, kakao
 

Zupa jarzynowa z ziemniakami, schab duszony, kasza, brokuł z wody,  kompot wieloowocowy

Kisiel, wafle ryżowa  

Czwartek

budyń, pieczywo mieszane, masło, pasztet, ogórek, pomidor
II śniadanie – sok owocowy

Zupa ogórkowa z ryżem, pyzy z mięsem, kompot wieloowocowy, pomarańcze

Wek, masło, ryba w pomidorach, ogórek, herbata

Piątek

Pieczywo mieszane, pasta serowo-jajeczna, ogórek, pomidor, herbata
II śniadanie – pomarańcze

Zupa fasolowa, filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty,  kompot wieloowocowy

Rogaliki z serem, sok owocowy

 

INFORMUJEMY  RODZICÓW, ŻE ZGODNIE  Z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA Z DN.25.08.2015r./Dz.U.2015 poz.1256/ DOTYCZĄCYM ZASAD ZBIOROWEGO ŻYWIENIA - OD  WRZEŚNIA  2015r. W  NASZYM  PRZEDSZKOLU WPROWADZILIŚMY  ZMIANY KTÓRE NAKŁADA NA NAS WYŻEJ WYMIENIONA USTAWA.    

*Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [ UE] Nr 1169/2011 z  dnia 25 października  2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej.   

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI POKARMOWE

1. Zboża zawierające gluten, (pieczywo mieszane, owsianka, musli, makaron, bułka tarta, kasze),
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jaja i produkty pochodne, (kotlety, naleśniki, makaron),
4. Ryby i produkty pochodne, (kotlety rybne, pasty rybne),
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne,
6. Soja i produkty pochodne, (wędliny),
7. Mleko i produkty pochodne, (masło, zupy mleczne, naleśnik, twarożek, mizeria, jogurt, kawa, bawarka, kakao),
8. Orzechy, (słonecznik),
9. Seler i produkty pochodne, (zupy),
10. Gorczyca i produkty pochodne, (musztarda),
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki, (owoce suszone),
13. Łubin i produkty pochodne,
14. Mięczaki i produkty pochodne.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.